Hverdagsliv / Mammalivet

Et lite stykke hverdagsluksus

Det er mandag! En ting jeg er skikkelig fan av er hverdagsluksus. Det trenger ikke være store greia, men litt ekstra. Hvorfor spare de beste glassene til fest liksom? Det er jo hverdager det er flest av – og da vil jeg jammen nyte de.

Når jeg og min kjære akkurat hadde kjøpt vår første leilighet i Oslo (for en liten mannsalder siden) kjøpte jeg noen sjukt fine kaffekopper på en fabrikk i Tyskland. Det var sånne kopper jeg vet mamma hadde spart til selskapeligheter og fine gjester. Jeg valgte å gjøre de til hverdags-koppene mine. Og hver morgen når jeg helte meg en kopp følte jeg meg så heldig, som om jeg gjorde litt ekstra stas på dagen. Hverdagsluksus.

Jeg underviser i sentrum et par ganger i uken. Forelesningene begynner 0915. Stort sett kommer jeg meg ut av huset i 8-tiden, hvilket betyr at jeg har skikkelig god tid. Så jeg går av trikken et stopp tidligere og kjøper meg en sjukt god kaffe på Stockfleths. Så sitter jeg der, helt alene og nyter kaffen. Noen ganger ser jeg over notatene mine til dagen (forelesningene er 4 timer så det er endel å forberede), noen ganger leser jeg avisen men mest av sitter jeg bare å nyter. Ser på livet som flakser forbi, hører på musikken over anlegget og nyter å være bare meg. Hverdagsluksus. Det er jammen ikke så mye som skal til.

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *