Hverdagsliv / Mammalivet

Først yte så nyte…

Vi starter sommerferien med noen dager på hytta på fjellet. Det må beises. Gresset må klippes, takrenner må renses. Og det må bades!!!

Barna settes i sving for å beise utebordene, men synes det er gørrkjedelig, varmt og slitsomt. Men her må alle yte!! Ellers kan vi ikke nyte.

Det er viktig å ta pauser og kose seg litt innimellom. Selv om jeg må si at jeg faktisk koser meg med å beise når jeg først er i gang. Men det er noe herk å komme i gang da. Og barna synes det er pyton at det ikke skjer så mye. Jeg benytter sjansen til å lære de at det er bra å kjede seg. Og at de gjerne kan hjelpe til. En evig jobb med tre kids det – å lære de at hvis ALLE hjelper til, går «må-oppgavene» fortere så får vi mer tid til «vil-tingene». Føles som det er som å snakke for døve ører.

Men innimellom overrasker de. Mens jeg og pappaen beiset to lange dager ble vi overrasket med selvplukkede markblomster og pådekket bord (maten måtte vi lage da 😉

en liten pust i bakken

Så selv om vi alle virkelig trengte ferie og familietid må det innimellom ytes. Og det er faktisk ganske deilig når vi først er i gang – og enda bedre når vi er ferdig. Da kan det virkelig nytes. Om barna virkelig lærte at om de hjelper til går det fortere, mamma og pappa blir gladere og at det kjenne bra å jobbe litt er fortsatt uvisst. Det er mer beising som må gjøres etter ferien, så det gjenstår å se…. Nå begynner ferien på ekte! Vietnam next.

Fjellet badet i sommersol er det beste jeg vet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *