Hverdagsliv / Mammalivet

Fra kaos til …enda mer kaos

Vi har bodd i huset vårt i 6,5 år. Planen når vi flyttet var å gå skikkelig nøye til verks. Alt vi hadde samlet opp gjennom årene skulle gjennomgås med lupe før det ble pakket i esker og inkludert i pakke-lasset. Jeg så frem til å pakke ut esker som bare bestod av ting vi trengte, ville beholde eller bare var glad i.

Flyttelasset skulle gå ca 1.februar og vi hadde overtakelse på det gamle huset 2 uker etter. Midt mellom der hadde vi termin med tredjemann. Alt dette var jo planlagt, og jeg var ganske fornøyd egentlig. Når jeg skulle ut i permisjon hadde jeg da to uker på å pakke ned og flytte, så føde så vaske ut. Helt perfekt.

Sånn skulle det ikke bli. Første dag i permisjon sklir jeg på isen med en 1,5 åring på armen og fortung gravid-kropp. Resultatet: alt bra med baby i og utenfor magen – jeg fikk fire brudd i foten. Da er det vanskelig å pakke. Det er vanskelig å rydde, og ja, det meste var egentlig ganske vanskelig!

Her trodde jeg at jeg hadde laget et skikkelig bra system for oppbevaring av sesongklær. Not so much. I våres ble det gjort om til yoga-rom. Nå blir det barnerom!

Ergo, alt vi eide ble stappet ned i pappesker, søplesekker og Rema-poser. Når vi kom oss inn i huset ble det vi trengte pakket ut, resten ble stuet unna i esker og skap rundt i de fire etasjene vi plutselig disponerte. Og der ble det.

De rundt meg har hørt om planer for rydding, minimal living og oppussing siden vi flyttet inn. Til det kjedsommelige. Men det er har blitt med planer da.

Helt til nå! Endelig skal barna få sine egne rom og vi skal få oss en tv-stue. Da må det ryddes. I (nesten) alle kriker og kroker. Og vi har kniven på strupen. Om en uke kommer svigermor på besøk i tre uker – da bør alle rom være klare! God høstferie sier bare jeg!

Det kjipe er at det blir såååå rotete i en sånn prosess. Alt endevendes og blir lagt påmidlertidige steder. Gangen vår er nå full av ting som skal gis bort, ting vi ikke vet hvor vi skal gjøre av (kaste??) og selvfølgelig det daglige rotet. Og når det er litt rotete, ja da dauer alle fra tingene sine i hverdagen og. Det er det komplette kaos!

Sovesal 1 skal gjøres om til tv-stue og kontor. Gleder meg sykt til å «få» et ekstra rom! Gir gjerne opp yogarommet mitt for det!

Så nå dere, nå skal det ryddes. Det jeg er mest spent på, er hva som blir flyttet rundt og stuet bort i nye, mørke kroker og hva som faktisk finner veien helt til gjenbruksstasjonen!

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *