Hverdagsliv / Mammalivet

Fra sommer til høst….

At høsten har ankommet har vi sett en stund. Naturen har kledd seg i sin fineste stas og trær og busker strutter fremdeles med sine vakre farger. Likevel er det først de siste dagene temperaturen har skreket «Winter is coming!»

Faktisk måtte jeg skrape bilen på vei til yoga i går – selv om klokken hadde bikket 10. Så vel hjemme igjen var det bare å krype til korset (eller loftet…) å hente frem vintergarderoben. Bort med sommerkjoler, tynne bukser og bluser. Frem med tykke gensere og olabukser.

Vi har tre jenter. Altså mye klær. I tillegg er vi i den luksusposisjon at vi arver horder med klær av megakule kusiner. Så det å bytte garderobe har tradisjonelt vært en to-dagers jobb. Ikke i år. I år knakk jeg koden. Og det ble vinn – vinn – vinn – vinn. Jeg deler min nyvunnede kunnskap med deg!

Jeg sendte jentene opp på rommet sitt med ordre om å tømme skapet for sommerklær. (det skal sies at kun de to eldste var med på dette altså…) Mer bestemt var beskjeden at alle klær dere ikke kommer til å bruke, eller de klærne dere vil spare til sommeren, må ut. De gjøv på med blandet iver. Mellomste tømte like godt hele skapet sitt, bare for å få oversikten, som hun selv sa. Vi fikk luket ut klær som ikke passet i både størrelse og sesong. De fikset det såpass bra selv, at jeg fikk fikset litt i minstens skap i mellomtiden (det er urettferdig det….).

Det er litt pain midt i rydding når alt virker uoverkommelig. Nå manger bare strømpebukser og å bære de fulle posene opp på loftet. Snart…snart…

Når alle klærne var ute, var det bare å åpne Ikea-posene (du vet, de med glidelås som Ikea ofte reklamerer med dekk inni). Hvert plagg ble holdt opp, barna pekte på hvem de trodde plagget passet til. Så der stod de i truser og prøvde klær til den store gullmedaljen. Iveren ble større og større etterhvert som de innså hvor mye nye klær som passet (la meg poengtere at ingenting var nytt, alt er arvet eller brukt av de selv forrige sesong). Vinn

Med nesten tomme skap, gjøv de selv løs på å legge inn, sortere og brette etter beste evne etter Marie Kondo metoden. Vinn!

De tomme posene ble stappet fulle med sommerklærne og etter litt under tre timer var fire skap ryddet og fire garderober var byttet (mitt måtte vente…).Vinn

Så kommer det jeg er mest fornøyd med:

Mens vi holdt på ble barna helt sjokkert over hvor mye klær det faktisk var plass til i skapene deres. Jeg ba de se over omtrent hvor mye av det de faktisk hadde brukt i sommer. Sjokkerende lite. Så vi ble enige om at det er faktisk ikke så mye vi trenger. Vinn.

I utpakkingen av høstklær gikk de derfor på haugene med et litt mer kritisk blikk, og kun det de virkelig hadde lyst til å bruke, og som er godt å ha på gikk inn i skapet. Resten av de fine klærne går rett til www.happikids.no. Der kan de få nytt liv samtidig som vi støtter en god sak. Vinn.

Selv om de tre timene i går føltes ganske lange, og haugene med klær til tider føltes litt uoverkommelige, var jeg jammen glad for innsatsen når vi stod opp til nok en iskald morgen.

Eneste som gjenstår nå er ut å handle strømpebukser! Det skal jeg klare.

Ta vare på deg selv og de du er glad i. Og lykke til med høstrydding om det står på agendaen.

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

Comments

8. oktober 2019 at 00:52

Dette minner meg om at vi må gå gjennom klesskapene her hjemme å – til helgen kanskje.
Jeg elsker høsten og alt den bringer med seg, det blir liksom mer tid til å være sammen. (bare det å rydde i tøyet sammen)

Ønsker dere en flott og varm høst <3

Digger bloggen din <3
KlemLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *