Hverdagsliv / Mammalivet

Hele familien til klutene…

Med tre små synes jeg ofte helgen kan være litt krevende. Egentlig er barna tilfredse med å sitte bak hver sin ipad, men det er jo ikke særlig bra for noe. Ja, annet enn at det blir stille en liten stund.

Helgen har ofte vært preget av en altfor lang rekke «må gjøres» ting. Ofte i form av rydding, klesvask og rydde bort klær (hvilket er det absolutt værste husarbeidet jeg vet om). Jeg kan bruke timesvis på å sitte å grue meg til å gå igang. Kjenne sikkelig godt etter at jeg er litt sliten, litt trøtt og hvor tungt deg skal bli å sette i gang. Ofte resulterer det i at det blir utsatt til søndag, og hele sirkelen utspiller seg på nytt. Lite hensiktsmessig. Både for meg og for familien. Jeg blir i dårlig humør, lite keen på å finne på noe og egentlig bare lat. Og vipps er det søndag kveld, og skuldrene er allerede høye for alt som må gjøres mandag fordi jeg ikke gadd i helgen.

Kjenner du deg igjen?

De siste tre helgene har faktisk vært helt annerledes hos oss. Og grunnen er egentlig ganske overraskende. Etter at jeg tok skrittet mot å jobbe som grunder har vi måttet ta en titt på forbruket. Det først som røk var min elskede vaskehjelp. Hun har vært med oss i 6 år og kjenner hver krik og krok (og vet at det ikke alltid er helt ryddig når hun kommer). Hver torsdag har hun vært hos oss, så onsdag kveld har gått med til manisk rydding med tilhørende kjefting. Hver uke kom ryddingen som julekvelden på kjærringa.

Når vi nå skulle ta ansvar for dette selv hadde jeg ett kriterium: det er ikke mitt ansvar alene. Så nå – i tre uker har vi hatt fredagsvask. Barna hjelper til og får ukelønn. (ja, rent bortsett fra at jeg aldri har kontanter da, så begynner å opparbeide meg en ganske stor gjeld;)).

Det beste er, jammen klarer vi ikke holde det ryddigere i løpet av uka og. Barna dauer ikke fra klærne sine på samme måte. Og fredagene – magsike. Vi setter på musikk, synger, danser, støvsuger og vasker bad. Etterpå – bare kos i ganske rent og litt ryddigere hus. Og en skikkelig glad mamma.

Hvem hadde trodd. Lurer litt på hvor lenge denne idyllen varer. Enn så lenge skal jeg jammen prøve denne oppskriften på flere ting. Kleskvask kanskje? (eller forresten, det er det mannen i huset som står for, så det kan han gjøre selv).

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *