Hverdagsliv / Mammalivet

La Halloween blir mer enn bare godis

Det er noen år siden jeg innså at Halloween har kommet for å bli. Barna gleder seg mer til denne dagen enn til julaften. I månedsvis har vi testet kostymer, prøvd sminke og planlagt «gå-ruter».

Tre fine gresskar. Klare for å dissikeres

Heldigvis arrangerer klassene til barna felles-opplegg for hele klassen, det er så godt å vite at ingen er glemt!

Jeg må innrømme at jeg tradisjonelt synes denne tradisjonen var noe herk. Skjønte ikke poenget. Mitt eneste gode minne fra Halloween var scenen fra «Can´t buy me love» fra sent på 80-tallet, og har alltid tenkt at Halloween gjorde seg best på film.

Men med tre kids i huset er det bare å omfavne den nye tradisjonen

Litt gris blir det, men når du får søndag. eller ettermiddags-kos, familie- og venne-tid, dekor, snacks og diggeste suppa i en og samme aktivitet, er det verdt det!

Og det har vi gjort. Ikke så avansert, men gresskar-skjæring med gode venner har blitt en så fin tradisjon. Siste helgen før Halloween handler vi inn gresskar og møtes for utskjæring.

Skjær eller skrap ut så mye som mulig av kjøttet. Det er nesten som gull. Vi bruker isskje, små kniver eller små spader til gresskar kjøpt på Paduro.
Her lukter det både pai og suppe. Og kanskje en pumpking latte???

I dag, når solen varmet så godt var det perfekt å nyte dagen ute, grille pølser og lage de kuleste gresskarene. Derfor sparte vi kjøttet og lagde suppe til middag.

Tegn på mønsteret du vil ha
Skjær langs tegning eller mønster
Nyt ferdig resultat!! Her er dagens resultat!! Ganske kult! Både barn og foreldre var storfornlyde

Så nå er vi klare for skumle søtnoser på torsdag.

En god grunn til å elske Halloween litt!

Ta vare på deg selv og de du er glad i! Knask eller knep?

PS – følg med i morgen, så deler jeg oppskrift på suppa vi lagde!

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

Vil du ha en detaljert forklaring, sjekk ut denne oppskriften på by Anne Brith Magazine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *