Yoga

Mitt møte med yoga

Første gang jeg prøvde yoga var i Amsterdam en mørk høstkveld i 2000. Yoga var fremdeles ganske nytt og ukjent. Tidligere hadde jeg kjøpt diverse yogabøker for weight loss og for styrke. Med vekslende hell vil jeg si. Jeg fikk liksom ikke helt til å finne gleden med dette på stuegulvet med bøker som klappet sammen hver gang jeg gjorde et ærlig forsøk på å komme inn i en stilling.

Så denne høstkvelden fikk jeg med meg min kjære. I et ukjent område i byen fant vi bygningen, trasket opp de fire etasjene i det som minnet om et gammel hostel. Rommet lå helt på toppen, og var så mørk at vi knapt så hverandre. Det eneste stedet som var opplyst var foran, ved lærerens plass. Som et spotlight som minnet mer scenen på en underground konsert enn den treningsformen jeg så vidt hadde fått kjennskap til.

Instruktøren starter timen med dyp men høy stemme. «God is Yoga and Yoga is God». Jeg om min kjære så på hverandre, smilte og trengte ikke si det, men var skjønt enige om at dette var litt for spesielt for oss. Vi jobbet oss gjennom timen, men gikk aldri tilbake. Til tross for dette noe spesielle første møtet med Yoga fortsatte min nysgjerrighet. Opp gjennom årene har jeg tatt diverse kurs og tatt timer og kurs i ulike byer, land og senter. Men jeg klarte aldri å få kontinuitet. Det ble liksom som med så mye annet. Det ble Yoga i rykk og napp. Selv om jeg kjente at det gjorde meg godt.

Det var fint å få gjøre noe fysisk som ikke handlet om å prestere og som etterlot meg et åpent og rolig sinn. Min tålmodighet ble utfordret av alt det rolige. Alt dette så jeg som et velkomment motstykke til hverdagens jag.

Jeg hadde alltid følelsen av at Yoga var noe mer – noe som kunne gi meg ro i hodet samtidig som jeg fikk bevegelse i kroppen. Det at jeg alltid forlot en yogatime mer opplagt og glad enn jeg gikk inn, gjorde at jeg skjønte at jeg trenger dette i livet mitt. Hele tiden.

For å få til regelmessig praksis og for å ha en sjanse til å leve noe som kunne ligne et yoga-liv meldte jeg på yoga teacher training. Det var bare for min egen del. For at jeg skulle kunne gjøre yoga hjemme i egen stue, trygt, godt og regelmessig. Lite visste jeg at de ukene skulle bli livs-endrende. Men mer om det en annen gang.

Har du ikke prøvd yoga over tid, gjør det nå! Jeg lover deg. Du kommer ikke til å angre.

Ta vare på de du er glad i. Namaste

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *