Hverdagsliv / Mammalivet

Test av butikk-kalendere

Enten vi vil eller ei, adventstiden er her. For mange er det ensbetydende med julekalendere. Hjemme hos oss har vi gjennom årene prøvd utallige løsninger på kalendere. Det er en ting som aldri blir feil – godteri kalendere. Veldig enkelt og raskt, gøy for barna å få spise godis hver eneste dag, og uten at det trenger å koste så altfor mye.

Det er jo ingenting vi heller vil enn å møte julen med lave skuldre og glade barn. Så, for å hjelpe deg litt på veien har vi testet de vanligste godteri-kalenderne du får kjøpt i matbutikker.

Vi satt sammen et lite, uformelt panel med barn og ungdom fra 6-16 år.
Disse kalenderne ble testet:

Kalenderne som ble testet er:

1) Kindersjokolade, pris 249,-2) Dumle, pris 219,-3) Smarties, pris 249,-4) Haribo, 149,-5) Oreo, pris 155,-Alle kalendere er kjøpt på Meny 22.november. Priser kan variere.


Barnas forventninger var ganske skyhøye, og kanskje er de mest spente på Oreo-kalenderen. Denne har ingen av de sett før, og kjeksen står høyt i kurs hos hele panelet. Dumle er også en kalender barna gleder seg til å teste. Så hadde de skulle velge en kalender uten å teste, hadde disse nok blitt med oss hjem.

Her er dommen:

Smarties kalenderen:
Panelet er enig i at denne ser veldig fin ut. Mamma synes det er fint at den kan åpnes som en bok, så den kan stå selv. Barna er litt skeptiske til en kalender med bare sjokolade, og er redd det blir litt kjedelig. Når kalenderen imidlertid blir åpnet, ser vi at innholdet er litt forskjellig, og det er bra. Likevel mener panelet at det er litt for likt innhold i lukene for å være en skikkelig kul kalender. Konklusjonen er likevel at Smarties er skikkelig godt. Alle er enig i at denne er best om du er en sjokolade-elsker, eller for de mindre barna.

Terningkast: 4

Haribo kalenderen:
Denne kalenderen har flere av paneldeltakerne hatt før, med stor suksess. De gledet seg til å se innholdet og forventningene var derfor høye. De synes det var veldig positivt at det var en sjokolade-fri kalender i testen. Gummi-godteri er godt. Kalenderen ser helt lik ut som den har gjort tidligere, noe som tar litt vekk fra gleden og entusiasmen i forkant. Når lukene åpnes blir panelet likevel imponert over hvor mye godteri som gjemmer seg bak hver luke. Det er stor variasjon på dagene, noe panelet synes er veldig positivt. Det eneste de var litt skuffet over, var at luke 24 ikke er større enn de andre. Julaften skal jo være spesiell, sier deltakerne.Dette var det godteriet som gjennom helgen ble først spist opp og som definitivt var best.

Terningkast: 6

Dumle kalenderen:
Dette var før-favoritten til de tre yngste deltakerne av panelets. «Vi elsker dumle». Og se på 24´rn, den er kjempestor. Stort pluss hos alle deltakerne for at det er oppgaver på selve kalenderen. Her er det tydeligvis mye å glede seg til for en som liker karamell-sjokolade. Flere av deltakerne sa de hadde hørt mye bra om denne, så her var forventningene sky-høye. Derfor ble det et litt skuffet panel når alle bitene var helt like. Hver dag er fylt med en vanlig dumle-bit. De største deltakerne synes også det var litt ekkelt at bitene ikke var pakket inn, selv om det er bra for miljøet. Den 24. luken imponerte stort. Bak den lå det en stor dumle-bar, noe alle i panelet synes var superkult.

Terningkast: 5

Kinder kalenderen:
Denne synes barna så veldig fin ut, men det er mye snakk om at man blir veldig tørst av så mye sjokolade. Entusiasmen økte betraktelig når de startet åpningen, for her var det mye forskjellig innhold. To dager er det et helt kinderegg, så luke 24 stod absolutt til forventningene. Denne kalenderen seilte opp som en favoritt hos de to yngste deltakerne, og de store barna var imponert de også.

Terningkast: 6

Oreo kalenderen:
Denne ble spart helt til slutt, for det var denne som ble pekt ut som den de var mest spente på. Panelet synes den så julete og fin ut, og nysgjerrigheten for innholdet spredte seg rundt bordet. Energien steg til værs i det lukene sprettes åpne. «åååååå» «seeeee». Gleden var til å ta og føle på. Men så er det noe som er rart. Først tror vi innholdet har forskjøvet seg litt. Bitene ligger ikke bak lukene. Panelet røsker opp alle lukene og da ser vi at her er det noe veldig rart. Brettet er satt inn feil i pappen, så ingenting stemmer. Skuffelsen er stor. Selv om innholdet virkelig leverer på høyt nivå. Seksåring blir så skuffet at hun ikke klarer å glede seg over innholdet. Forhåpentligvis var vi bare uheldige med akkurat den vi kjøpte, men de som velger denne bør sjekke før poden starter åpningen. Det er ikke morro å støte på disse problemene midt i desember.

Terningkast innhold: 5, men fordi alt ble kaos ble helheten en 1.

Konklusjonen av denne testen var egentlig at alle kalenderne er supre, og kanskje er det smaksløkene til mottaker som bør avgjøre. I panelet er det unison enighet om at de ville kjøpt Haribo-kalenderen. Den leverte på innhold, utseende og pris som testens billigste.
Så med det – god adventstid. Og målet denne uken må jo være å bli ferdig med kalender uansett hvilken form den skal ha i ditt hus.

Til neste gang,
MarteXoX

Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller hør podden vår ved klikke deg inn på Mammaliv- et hverdagssirkus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *