Ukategorisert

uskummel gresskarsuppe

Har du skåret de kuleste gresskarene til halloween, men ikke funnet ut hva du skal gjøre med alt det deilige kjøttet? Suppe, sier jeg!

Gresskarsuppe har litt spesiell smak, jeg elsker det – barna not so much. Men, i løpet av «Halloween-uke» får de det servert likevel. For skal vi skjære gresskar, må vi også spise gresskar. Vi kaster ikke mat unødvendig liksom!

I år prøvde jeg en ny vri, det smakte litt jul! Jeg som liker søte ting synes det var supert. Jeg fryder meg derfor over masse rester i kjøleskapet som blir lunsj hver dag denne uken!

Til suppen trenger du:

  • gresskarkjøtt (denne oppskriften er fra 3 små gresskar)
  • kokosmelk
  • buljong eller kraft
  • kanel
  • spisskummin
  • muskatnøtt
  • salvie
  • salt & pepper

Jeg starter med å rense kjøttet fra slintrer og frø. Frøene skylles så alt kjøtt blir borte. Tørk frøene med kjøkkenpapir eller la de stå en stund på benken.

Ha olje i en stor kjele. Ha i løk og la den frese til gjennomsiktig. Tilsett kuttet hvitløk mot slutten. Du kan gjerne ha i litt selleri, gulrot eller andre grønnsaker nå om du vil. Jeg lager alltid suppe etter «jeg-tar-hva-jeg-har-prinsippet». Denne gangen ble det BARE gresskar på oss.

Tilsett det du ønsker å krydderier til løk og olje-blandingen. Jeg eksprimentere med amerikanske gresskarsuppe smaker denne gangen. Det smaker jul sa barna.

Jeg brukte ca 2ts spisskummen, 1/2 ts muskatnøtt, 1/2 ts kanel og litt salt og pepper. Faktisk hadde jeg også oppi litt salvie, bare fordi jeg elsker smaken av salvie.

Hell oppi alt kjøttet (jeg lover deg, du trenger en ganske stor kjele til tre gresskar). La det stå å puttre litt, så kjøttet trekker opp alle smakene. Husk å lukte!!!!

Legg gresskarfrøene i en langpanne med bakepapir. hell over litt ojle og god med salt (jeg synes maldonsalt funker aller best). Du kan gjerne bruke annet krydder også om du ønsker mer smak. Bland godt. Sett ovnen på 180 grader. La gresskarene stå med oljeblandingen på benken til ovnen er varm. Sett inn å la stå i ca 20 minutter.

Ha oppi buljong eller kraft etter hvor tykk du ønsker suppen. Jeg brukte ca 1/2 liter vann og 1 buljongterning til denne suppen. La det småkoke til kjøttet blir mørt.

Hell oppi kokosmelken. Hvis du ønsker en sterke kokossmak, bruk to eller tilsett litt kokosolje.

Blend suppen med stavmikser eller blender. Tilsett salt og pepper etter smak

Smak på suppen, ta frøene ut av ovnen. Voila! Dinner is served!

Ta vare på deg selv og de du er glad i. God middag!

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

Les om vår gresskar-søndag her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *