Hverdagsliv / Mammalivet

Valgets kvaler

I dag er det valg. Jeg har faktisk sett frem til dette lenge. Helt bevisst har jeg unngått å forhåndsstemme, rett og slett fordi jeg liker det høytidelige med å gå inn i valglokalet å gjøre min «borgerplikt». Ja, for det er jo egentlig ikke en plikt, men så er det litt det likevel. Jeg trenger kanskje ikke bruke så mange ord på å forklare hvorfor jeg mener det. Dere har sikkert lest uendelig avis-meter og innlegg om hvor heldige vi er som lever i et demokrati. Kunne ikke vært mer enig. Jeg stemmer med stolthet.

Nesten det beste med å stemme, synes jeg er alle de gode diskusjonene det leder til hjemme. For barna vet jo også at det er valg, og de er nysgjerrige. De spør: «hvem skal du stemme på mamma» og «hvorfor det»? Da svarer jeg som best jeg kan. Det er så nyttig. Jeg må være skjerpet, vil lese meg opp så jeg har gode svar og ikke minst får jeg muligheten til å høre hva de synes. Jeg stemmer jo for de også. Det er deres fremtid som skal beskyttes.

For noen år tilbake spurte barna hvorfor jeg ikke skulle stemme på et spesifikt parti. Når svaret mitt etterhvert ledet til diskusjon om hva abort er gikk samtalen brått over til diskusjon på hvorfor i alle dager noen ble gravide hvis de ikke skulle ha barn…. Da var jentene 3, 5 og 7! Nyttig (og litt flaut) for både store og små. Det tenker i hvertfall jeg. Jeg mener det er både klokt å nyttig å involvere barna i helt hverdagslige ting og gjøre hva jeg kan for å forebygge fordommer.

Så i år som alle andre år skal barna få bli med til valglokalet. På veien hjem skal vi gå hånd i hånd og snakke om hva vi synes er viktig er i livet.

Til neste gang,

Marte
XoX

PS: bli gjerne med tettere innpå og følg meg på instagram og facebook

http://www.facebook.com/hverdagssirkus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *